ALI SI LAHKO ZMOČIM PODALJŠANE TREPALNICE?

»Strah me je, da bi se trepalnice odlepile zato jih ne močim« je najpogostejša stvar, ki jo slišim v salonu. Ali pa: »nihče mi ni povedal da moram podaljšane trepalnice čistiti?«

Najpogostejša napaka je, da si podaljšanih trepalnic še vedno večina žensk ne čisti in se izogiba vodi in odstranjevalcem ličil. Še vedno ostaja tam nekje v ozadju zastarelo prepričanje, da se podaljšanih trepalnic ne sme močiti z vodo. Narobe! Ampak zakaj, če so nam leta govorili, da jih ne smemo močiti?

Gremo lepo po vrsti, da podrobneje razložimo zakaj je čiščenje trepalnic izjemnega pomena. Kot vsaka stvar, se tudi revolucionarni kozmetični postopek podaljševanja trepalnic razvija in konstantno izpopolnjuje ter dopolnjuje, na trg prihajajo novosti, bolj varna, obstojna, ter bolj prožna lepila. Trepalnice pa so veliko bolj kvalitetne in mehkejše, kot so bile leta nazaj. Skozi leta raziskav in opravljanja te storitve podaljševanje trepalnic je seveda prišlo do ogromno novih ugotovitev in spoznanj. Ena izmed teh je, da so lepila vodoodporna in veliko bolj obstojna v kolikor so podaljški pravilno vsakodnevno očiščeni. Zato brez skrbi, trepalnice bojo še bolj obstojne ob rednem čiščenju. Edino kar moramo upoštevati je, da jih ne zmočimo prve 3 ure po opravljeni aplikaciji v salonu (nekatera lepila pa imajo 48 ur čas dokončnega sušenja, zato se posvetujte z vašo stilistko za trepalnice).

Zakaj pa sploh imamo trepalnice? Trepalnice, ki rastejo na robu zgornje in na robu spodnje veke so naša zaščita očesa. Ščitijo naše oči pred vetrom, prahom, pred drobci iz okolja, skratka pred vsemi tujki, ki bi lahko vstopili v naše oko in ga dražili. Tako da, če dobro pomislimo, vse se ustavi na naših trepalnicah. Pelod spomladi, prah ko čistimo stanovanje, mivka ko plavamo pod vodo, in nenazadnje tudi naša koža, oziroma lojnice in znojnice konstantno izločajo maščobo, ki polzi po trepalnicah in pa tudi odmrle kožne celice se ustavljalo ob robu veke, kjer rastejo trepalnice. In če logično razmislimo, seveda moramo redno očistiti vse kar se čez dan nabere na naših podaljških.

Očistiti moramo tudi vse ostanke ličil, saj se ličila »ujamejo« med podaljške in se iz dneva v dan nabirajo in tako postanejo to ostanki starih ličil. V Kombinaciji s kožnimi izločki in odmrlimi celicami imamo tako pravo formulo goste nečistoče v kateri se razvijajo bakterije in tako lahko pride v hujših primerih do vnetij očesne veznice, vnetij mešičkov trepalnic in celo do pojava uši. Ja prav ste slišale uši! Bljak a ne? Sedaj si boste zagotovo vsak večer temeljito očistile svoje podaljšane trepalnice kajneda? ;)

Kaj pa slana voda?! To pa zagotovo škodi podaljšanim trepalnicam? Spet narobe! Brezskrbno lahko uživate na plaži, se sončite, kopate, plavate, brez da bi se vam maskara razmazala, in tako v vsakem trenutku izgledate čudovito. Dovolite da vas nekaj vprašam? Ali si splaknete obraz in lase ko pridete iz vode na morju? Ja? Super! Ravno tako pa si splahnete podaljšane trepalnice, da odstranite sol iz morske vode, ki bi drugače ostala na njih, in jih pustite da se posušijo na zraku. Ja, tako enostavno je in morska voda ne bo vplivala na obstojnost vaših podaljškov ;)

Edino kar naj vas opozorim: bodite previdne pri nanašanju kreme za sončenje, izogibajte se predelu okoli oči, saj so te kreme ponavadi precej mastne in kot že vemo, edino maščoba slabo vpliva na vez med lepilom in podaljškom, kar bi lahko povzročilo da bi podaljšana trepalnica predčasno odstopila ter se odlepila.

Torej čiste trepalnice so veliko veliko bolj obstojne, saj iz njih sproti, vsakodnevno odstranjujemo nečistoče, olja, odmrle celice in ostanke ličil in tako podaljšamo obstojnost lepila. Poskrbite za zdravje in lepoto svojih oči. Naj postane večerno čiščenje vaših podaljškov vsakodnevna lepotna rutina...

Se beremo naslednjič, do takrat pa en poletni morski pozdravček ;)

 

Ida, Lash Bar Ljubljana

Deli: