PREDNOSTI LEPIL XTREME LASHES

Največja misija vsake stilistke je zagotovo najti najboljše lepilo. Lepilo z najboljšo obstojnostjo, popolno viskoznostjo, enostavno za uporabo, prijazno naravnim trepalnicam,… Seveda je zraven vsega tega izjemno pomembno tudi naše delovno okolje. In kako dosežemo najboljšo kombinacijo?

 

1. Korak – predpriprava prostora

Lepila, s katerimi podaljšujemo trepalnice so muhasta in imajo zahteven karakter. S pravim pristopom in predpripravo prostora jim lahko omogočimo maksimalno delovanje.

Obvezna oprema vsake stilistke je zagotovo merilec vlage v prostoru, saj lepila najboljše delujejo med 40-60% vlage. V kolikor vlaga ni v tem okvirju, je obstojnost lahko bistveno slabša, veliko težje pa je tudi samo nanašanje trepalnic. Temperatura med podaljševanjem je prav tako pomemben faktor. Izkazalo se je, da lepila najbolje opravljajo svojo funkcijo pri temperaturi med 20-25 stopinj.

Postavitev vaše mize, na kateri podaljšujete trepalnice ne sme biti zraven okna ali prepiha, saj lahko vpliva na delovanje lepila. Prav tako je treba biti pozorna na izbiro osvetljave pri mizi. Luči se ne smejo pregrevati, toplota namreč lahko uniči ves naš trud.

Ko imate izpolnjene te pogoje, je pol poti že narejene.

 

2. Predpriprava trepalnic

Prvo in glavno pravilo, ki se ga morate držati, če želite maksimalno obstojnost je »brez čistilnega postopka ni aplikacije«. Na umazani površini še nič ni dobro držalo. Tehnika predpriprave pri Xtreme Lashes izstopa ravno zaradi obveznega čistilnega postopka, s katerim trepalnice očistimo do potankosti, preden nanesemo primer.

Kot naša koža, so mastne tudi naše dlačice, ki iz kože rastejo in se le te tudi zmeraj dotikajo. Zato je naslednji obvezen korak nanos primerja oz. razmaščevalca, s katerim trepalnice očistimo vseh maščob in s tem dokončno pripravimo teren za novo aplikacijo.

  

3. Korak – lepilo

Kako izbrati med toliko lepili na tržišču? V čem se razlikujejo? Zakaj takšna razlika v ceni?

Podjetje Xtreme Lashes je že od samega začetka svojega delovanja vodilno na svojem področju podaljševanja trepalnic. Vsako leto znova se to dokazuje v neprimerljivi kvaliteti njihovih izdelkov, ki se projicira na naših strankah s končnim izgledom in obstojnostjo.

Ker je vsaka stilistka zase drugačna, so drugačni tudi naši gibi, hitrost, prijem in način apliciranja. Zaradi tega se zgodi, da lepilo, ki morda odgovarja meni, ne bo odgovarjalo tudi vam. Veliko različnih faktorjev in kombinacij nas naredi unikatne pri svojem delu. Še dobro, da Xtreme Lashes skrbi za našo edinstvenost in s svojo kolekcijo lepil pokriva vse možne aspekte stiliranja.

In kako vedeti katero lepilo je pravo za vas? Žal nikakor drugače, kot s preizkušanjem. Več boste preizkušale, bolj vam bo jasno katero lepilo je »vaše«. Spodaj vam izdam nekaj lastnosti, ki bi morda lahko skrajšale vašo pot do perfekcije.

  

Flex fusion

V kolikor ste nova v tem poslu, je Flex Fusion zagotovo prava izbira. Prožno, ubogljivo lepilo, s časom sušenja 3-5 sekund daje več kot dovolj časa za popolno nameščanje trepalnic brez, da se ta vmes posuši. Najpomembnejša karakteristika tega lepila je, da je hipoalergeno in je tako primerno za stranke z občutljivimi očmi ali celo z alergijami na druga lepila. Ker sprošča bistveno manj hlapov kot navadna lepila tudi manj peče, zato ga priporočam pri strankah, ki ne morejo popolnoma zapreti očesa in pri tistih, ki se zelo solzijo.

 

HP

Začetnica ali profi, tole lepilo je pravzaprav za vsako stilistko dobra izbira. Nezahtevno, odlična viskoznost, v dobro pripravljenem okolju pa sva lahko tudi najboljša prijatelja ☺. S časom sušenja 3-5 sekund imamo dober manevrski prostor nameščanja trepalnic v miru, brez hitenja. V primerjavi s Flex Fusion bi lahko ocenila, da je lepilo HP nekoliko bolj odporno na zahtevnejše situacije pri apliciranju, vendar pa ni hipoalergeno. In ja, pridejo tudi situacije, ko je treba dati na vago katero lepilo bo najboljše za našo stranko. Zmogljivo HP ali nežno Flex fusion. V kolikor niste prepričana lahko vedno preizkusite oba med samim apliciranjem, hitro boste začutila katero lepilo je pravo za vašo stranko.

 

Xtreme Volume

Ne, »Volume« v imenu lepila ne pomeni, da je lepilo primerno samo za volumenske trepalnice. Z njim lahko podaljšujemo vse tehnike. Xtreme Volume lepilo je osebno moje najljubše lepilo od vse kolekcije. Njegov čas sušenja je 1-2 sekundi, kar bistveno pospeši postopek apliciranja, je pa prav zaradi te karakteristike lepilo primerno samo za izkušene stilistke. Njegova moč je več kot odlična, kar se kaže na obstojnosti trepalnic pri strankah, ter na njihovih zadovoljnih nasmeških. Naj omenim še to, da za to lepilo skoraj ne obstaja neprimerno okolje za apliciranje, saj je njegova moč delovanja maksimalna med 30-70% vlage. Lepilo priporočam vsem stilistkam, ki že imate nekaj kilometrine in si želite nadgraditi svoje delo.

 

 

4. Korak – shranjevanje lepila

Da zaključimo popoln krog za maksimalno izkoriščen potencial Xtreme Lashes lepila, je pomembno tudi kako ga shranjujemo ter v kakšnem roku ga porabimo. Shranjevanje je namreč enako pomemben korak kot predpriprava prostora ter trepalnic. Paziti moramo, da je lepilo zmeraj obrnjeno navzgor ter, da ima zelo tesno zaprt pokrovček. Prav tako je izjemno pomembno, da lepilo ni izpostavljeno soncu. Najbolje je, da ga hranite v kakšnem predalu na sobni temperaturi.

Neodprto lepilo hranite v hladilniku iz katerega ga vzamete vsaj 2 uri pred prvo uporabo.

Odprto lepilo ne uporabljamo čez naveden rok na embalaži, tudi, če smo ga odprli pred kratkim. Prav tako lepila ne uporabljamo več kot 3 mesece. Popeljala sem vas čez vse korake, ki so bistveni za maksimalno delovanje in obstojnost trepalnic. Vsak korak vam bo zagotovo izboljšal delo, celoten paket pa…ah, perfekcija. ☺
Želim vam veselo podaljševaje.

Kaja Šimek, Studio Illume

Deli: